Mjøndalen med både fjernvarme og fotball i eliteserien

 

Norsk Bioenergi har satt i drift sitt 25. og aller største fjernvarmeanlegg basert på flis – i Mjøndalen. Anlegget som er dimensjonert for en årlig produksjon på 12 GWh vil kunne dekke varmebehovet til samtlige potensielle kunder på tettstedet nær Drammen.

— Både fjernvarmen og toppfotball-laget er nå i eliteserien, sier Jan Egill Topstad, som titulerer seg som daglig leder og vaktmesterassistent i Norsk Bioenergi, til fjernvarme.no.

Stort sett alle bygg med vannbåren varme kan knytte seg til bioenergianlegget. Bråta bo- og aktivitetssenter, Isachsen stadion og leilighetene i stadion-kvartalet er blant dem som allerede mottar fjernvarme, mens Munkhaughjørnet er ny kunde.

– Det er planlagt et nytt rørnett til industriområdet Orkidéhøgda i løpet av 2019, og i tillegg legger vi ytterligere rør fram til interesserte kunder, sier Topstad til Eikebladet.

Anlegget består av to flisovner som til sammen har en kapasitet på 3,3 MW, i tillegg til en bio-oljekjel på 3,5 MW og en el-kjel på 0,5 MW ment for topplast.

Norsk Bioenergi har en avtale med Glitre Energi som garanterer fornybar energi ved bruk av el-kjelen. I tillegg vil det til enhver tid være 60.000 liter med beredskapsvarme i en akkumulatortank.

(artikkel fra fjernvarme.no – 17.12.2018)